Ikiosoite 2 tila

Ikiosoitteen tila kertoo missä tilassa alias on. Kun jäsenhakemus täytetään tulevat osoitteet tilaan "uusihakemus". Sen jälkeen kun hallitus ottaa ne hallituksen kokouksen käsittelyyn siirtyvät osoitteet tilaan "hallituksenkokous". Jos hallitus hyväksyy ikiosoitteet ne siirtyvät tilaan "hyvaksytty". Jos taas hallitus haluaa kysellä jotain selventäviä kysymyksiä siirretään ikiosoite tilaan "odottaa". Kun jäsen sitten maksaa liittymismaksun tai haittamaksun (jos jäsenellä on jo kaksi aliasta), niin osoite siirretään tilaan "ok", jolloin se alkaa myös toimia. Jäsen voi halutessaan siirtää ikiosoitteensa tilaan "eikaytossa", jolloin alias on edelleen hänelle varattuna mutta jos sähköpostia tulee kyseisellä osoitteella niin se lähetetään takaisin virheilmoituksen kera. Tätä voi käyttää esim siinä tapauksessa, että ikiosoite on saastunut ja joutunut spammerien listoille.

Mailit voidaan myös ohjata aliaskohtaisesti spämfiltterille nimeltään silppuri. Mahdollisia spämfiltteriasetuksia on kolme. Ensimmäinen (header) lisää ainoastaan uusia mail-otsakkeita joissa kerrotaan että onko kyseinen mailia spämmiä vai ei. Tämä ei muuten koske mailin sisältöön.

Toinen asetus (subject) lisää späm-mailien subject-otsakkeen eteen sanan *SPAM*xx, missä xx on viestin saama pistearvo. Mitä isompi pistearvo sitä varmemmin viesti on spämmiä. IKI tulkitsee viestin spämmiksi (eli lisää nuo otsikkotiedot etc) jos pistearvo on yli 5.

Kolmas asetus (pitkä) lisää spämmien alkuun pitkän selostuksen siitä miksi viesti on spämmiä ja liittää spämmin liitteenä viestiin mukaan.

Sulje ikkuna


IKI ry:n jäsenpalvelut <iki-palvelu@iki.fi>
IKI ry:n hallitus <iki-hallitus@iki.fi>
IKI ry:n jäsenrekisteriohjelmiston tekninen palaute <kivinen@iki.fi>