Jäsenyyteen kuuluu kaksi ikiosoitetta. Ensimmäisen kannattaa olla muotoa etu.sukunimi (esimerkiksi erkki.esimerkki) ja toinen voi olla esimerkiksi kutsumanimi (esimerkiksi erkkie). Jos haluat useamman kuin kaksi ikiosoitetta, voit hakea lisäosoitteita myöhemmin www-jäsenrekisterin kautta.
Iki-sähköpostiosoitteina tulisi esimerkkitapauksessa toimimaan sekä erkki.esimerkki@iki.fi että erkkie@iki.fi ja www-sivun ohjauksena vastaavasti molemmat www.iki.fi/erkkie ja www.iki.fi/erkki.esimerkki.
Iki-osoite on aina henkilökohtainen osoite. Iki-osoitteiden tulee viitata jäseneen yksityishenkilönä.
Jos jokin hakemasi ikiosoite on jo varattu, saat siitä ilmoituksen kun lähetät hakemuslomakkeen ja voit sitten kokeilla muita vaihtoehtoja. Jos haluat vain kokeilla onko haluamasi ikiosoite vapaana, täytä pelkästään ikiosoite-kohta ja lähetä hakemus: Virheilmoituksesta näet onko kokeilemasi ikiosoite vielä vapaana vai jo käytössä.
Klikkaamalla kentän nimen kohdalla olevaa kysymysmerkkiä saat tarkempia ohjeita kyseisestä kohdasta.
Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2016/679 luonnollisten henkilöiden suojelusta henkilötietojen käsittelyssä sekä niiden tietojen vapaasta liikkuvuudesta (GDPR) vaatii IKI ry:tä pyytämään suostumista tietojen käsittelyyn. Jäsenlomakkeessa pakolliset tiedot vaaditaan joko lain (yhdistyslaki vaati nimen, kansalaisuuden ja kotipaikan) tai teknisen toimivuuden takia (sähköpostin ohjausosoite, salasana ja ikiosoitteet). Vapaaehtoisia tietoja (osoite, puhelinnumero jne) ei vaadita, mutta antamalla ne voidaan helpottaa tiettyjen ongelmatilanteiden selvittämistä.
Lähettämällä jäsenhakemuksen annat vapaaehtoisesti suostumuksesi IKI ry:lle antamiesi tietojen käsittelyyn.
Mikäli haluat käyttää oikeutta unohtaa teknisiä tietoja (esim sähköpostiosoitteen ohjausosoitteen), niin se tarkoittaa että osoitteen edelleenohjausta ei enää voida tehdä. Tietoja säilytetään jäsenyyden ajan.